ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρωμένες Λύσεις Διασύνδεσης από την Euronet Merchant Services και τον Όμιλο RBS

Αθήνα, Ελλάδα – 9 Μαΐου 2024

Ο όμιλος Euronet (NASDAQ: EEFT) και η, θυγατρική της στην Ελλάδα, Euronet Merchant Services Ίδρυμα Πληρωμών (“epay”) ανακοινώνουν τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο RBS, απευθυνόμενοι σε επιχειρήσεις που διενεργούν πωλήσεις λιανικής, με ένα εύρος λύσεων για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και φορολογικών συστημάτων με τα τερματικά και τις λοιπές λύσεις αποδοχής καρτών. H συνεργασία αυτή είναι κομβική σε μία σειρά συνεργασιών του ομίλου Euronet, με στόχο να επαναπροσδιορίσει το πεδίο των πληρωμών στην Ελλάδα, προσφέροντας διασυνδεδεμένα συστήματα πληρωμών, συμβατά με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η συνεργασία αφορά τόσο  μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κλασική ταμειακή μηχανή που μπορεί να διασυνδεθεί σε οποιονδήποτε τύπο τερματικού epay, όσο και  επιχειρήσεις με ολοκληρωμένες εφαρμογές λογισμικού που μεταξύ άλλων διαχειρίζονται τις κάθε είδους συναλλαγές στο ταμείο της επιχείρησης όπως το Pepper. Αναλυτικότερα, όσες επιχειρήσεις:

«Ξεπερνούν τις 70.000 τα τερματικά POS κάθε τύπου της epay στην ελληνική αγορά (Verifone, Ingenico, Pax και Sunmi) που έχουν διασυνδεθεί επιτυχώς με ταμειακές μηχανές, με εκατοντάδες νέες διασυνδέσεις να πραγματοποιούνται σε ημερήσια βάση σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, καθημερινά, δεκάδες είναι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις για τις All-in-One λύσεις της epay που μετατρέπουν ένα τερματικό POS αλλά και οποιοδήποτε NFC mobile device με λειτουργικό Android σε ταμειακή μηχανή. Με τη συνεργασία με την RBS, κορυφαία εταιρία διάθεσης ταμειακών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού, προσφέρουμε σήμερα πρακτικές λύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής της χώρας μας. Στο άμεσο μέλλον, με τη διασύνδεση των τεχνολογιών μας, θα είμαστε σε θέση να προφέρουμε νέες ολοκληρωμένες καθετοποιημένες λύσεις. Φιλοδοξούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη στον τομέα διαχείρισης πληρωμών και επεξεργασίας συναλλαγών και ακόμη παραπέρα» δηλώνει ο Σπύρος Αρμενιάκος, Managing Director της Euronet Merchant Services (epay) στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα ο Διευθύνων Σύμβουλος της RBS Α.Ε. Γιώργος Γιαννούκος δηλώνει:

“Η συνεργασία της εταιρείας μας με έναν τόσο σημαντικό και τόσο επιδραστικό στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα συνεργάτη, όπως είναι η Euronet Merchant Services (epay), αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδιασμού μας. Σχεδιασμού  που αποβλέπει στη δημιουργία και συνεχή εξέλιξη σύγχρονων λύσεων και υπηρεσιών,  προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Η RBS φιλοδοξεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές τα εφόδια να ανταποκριθούν επιτυχώς στις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και παράλληλα να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πίεση που υφίστανται από τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.”

Σχετικά με τη Euronet

Η Euronet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερο από 20 χρόνια, μέσω της Euronet Card Services A.E. και από το 2022 και μέσω της Euronet Merchant Services (epay), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ της χώρας, ένα εκτεταμένο πελατολόγιο για υπηρεσίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων καθώς και διανομής ψηφιακού περιεχομένου. Η Euronet Merchant Services είναι Αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών με την εμπορική επωνυμία “epay”. Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρονται στις συνεργαζόμενες με την epay επιχειρήσεις είναι η πίστωση των εισπράξεων από συναλλαγές με κάρτες σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς την αμέσως επόμενη ημερολογιακή ημέρα (συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου, Κυριακής και αργιών), η εξυπηρέτηση από το δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, και οι λύσεις για εξ αποστάσεως εισπράξεις καρτών μέσω eShop, αρχείων ή τηλεφωνικά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epayworldwide.gr.  

Σχετικά με τη RBS

Ο Όμιλος RBS, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά φορολογικών συστημάτων με παρουσία σε περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις, μέσω των ταμειακών συστημάτων και εφαρμογών του, όλων διασυνδεδεμένων στις cloud πληροφορικές υποδομές του, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ισχυρή παρουσία σε αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα στην Ιταλική αγορά, κατέχοντας μερίδιο πάνω από 12%.

Ο όμιλος είναι αμιγώς Ελληνικός, με ιδιόκτητες ρομποτικές γραμμές παραγωγής, τις μοναδικές στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ διαθέτει έμπειρα και υψηλής κατάρτισης στελέχη, τόσο στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων, όσο και στο τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού και παραγωγής.

Οι δραστηριότητες του ομίλου RBS εκτείνονται σήμερα από την σχεδίαση και παραγωγή,  Συστημάτων Ταμείου (φορολογικών ή μη), την ανάπτυξη και διάθεση ολοκληρωμένων  εφαρμογών λογισμικού, για την διαχείριση επιχειρήσεων λιανικής και επιχειρήσεων εστίασης, την παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (Υ.ΠΑ.Η.Ε.Σ.),  μέσω της πιστοποιημένης από την ΑΑΔΕ εφαρμογής RAPIDSIGN της εταιρείας του ομίλου ΜΑΤ ΑΕ, έως και υπηρεσίες πληρωμών λογαριασμών, έχοντας αναπτύξει μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, Trilia Α.Ε., πιστοποιημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος Ίδρυμα Πληρωμών, ένα πανελλαδικό δίκτυο σημείων πληρωμών που ξεπερνούν σήμερα τα 2.000.

Ταυτόχρονα ο όμιλος για την προώθηση και υποστήριξη των προϊόντων του, διαθέτει δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών πανελλαδικά και το οποίο σήμερα αριθμεί περισσότερες από 500 εξειδικευμένες στο συγκεκριμένο αντικείμενο επιχειρήσεις.