ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Εuronet περί συμμόρφωσης ως προς τις απαιτήσεις των αποφάσεων του Διοικητή ΑΑΔΕ σχετικά με την αναβάθμιση των Τερματικών Αποδοχής Καρτών για τη διασύνδεσή τους με τα Ταμειακά Συστήματα

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2023

Η εταιρία Euronet (NASDAQ: EEFT) και οι θυγατρικές στην Ελλάδα, Euronet Merchant Services Ίδρυμα Πληρωμών (“epay”) και Euronet Card Services Α.Ε. ανακοινώνουν ότι τα Τερματικά Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών (EFT/POS) θα είναι πλήρως συμβατά με τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις της φορολογικής διοίκησης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 5994/Β/13-10-2023) σε σχέση με τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές & συστήματα. Έτσι εξασφαλίζεται ότι κάθε συναλλαγή με κάρτα, θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονικών προθεσμιών.

Η Euronet με τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε ειδικές απαιτήσεις όπως  οι συγκεκριμένες που αφορούν σε διασύνδεση με ταμειακές μηχανές & συστήματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε πλήρη κάλυψη των ειδικών προδιαγραφών που τίθενται από την φορολογική διοίκηση.

Η Euronet θα αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο www.epayworldwide.gr για τις απαιτούμενες ενέργειες στο τερματικό αποδοχής καρτών.

Η αναβάθμιση των τερματικών που είναι ήδη εγκατεστημένα θα γίνει με αντίστοιχη ενημέρωση από  την ΑΑΔΕ με μήνυμα (SMS ή email) για το ακριβές χρονικό διάστημα, στο οποίο θα πρέπει το κάθε τερματικό, να διασυνδεθεί με τα συμβατά ταμειακά συστήματα της ελληνικής αγοράς. Σε συνέχεια της σχετικής ειδοποίησης, η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τον προμηθευτή της ταμειακής μηχανής (ΦΗΜ) ή τον προμηθευτή του ERP συστήματός της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση.

Η εταιρία μας, ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών (Acquirer) & πάροχος μέσων πληρωμών (NSP), εξασφαλίζει ότι κάθε συναλλαγή με κάρτα, θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς τόσο για υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες-κατόχους τερματικών.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή κορυφαίων υπηρεσιών, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις απαιτήσεις των διεθνών σχημάτων Visa, Mastercard, CUP, AMEX, DINERS.

Σχετικά με τη Euronet

Η Euronet Worldwide Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ (EEFT)  πρωταγωνιστεί στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και της επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως, με  φυσική  παρουσία σε 66 χώρες εξυπηρετώντας πελάτες σε 175 χώρες. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών καθώς και καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για εμπόρους (Merchant Acquiring), διαχείριση ATM και POS δικτύων, Outsourcing υπηρεσίες διαχείρισης καρτών, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων (Money Transfer) σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και ηλεκτρονική διανομή ψηφιακού περιεχομένου.

Η Euronet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερο από 20 χρόνια, μέσω της Euronet Card Services A.E. και πρόσφατα μέσω της Euronet Merchant Services (epay), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ της χώρας, ένα εκτεταμένο πελατολόγιο για υπηρεσίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων καθώς και διανομής ψηφιακού περιεχομένου.

Η Euronet Merchant Services είναι Αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών με την εμπορική επωνυμία “epay”. Μερικές από τις υπηρεσίες, δυνατότητες και πλεονεκτήματα που προσφέρονται στις συνεργαζόμενες, με την epay, επιχειρήσεις είναι η πίστωση των εισπράξεων από συναλλαγές με κάρτες σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς την αμέσως επόμενη ημερολογιακή ημέρα (συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου, Κυριακής και αργιών), η εξυπηρέτηση από το δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, η λειτουργία 24Χ7 εξειδικευμένου τηλεφωνικού κέντρου, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στο τερματικό POS για αύξηση των εσόδων της επιχείρησης (ενδεικτικά, η υπηρεσία DCC με επιστροφή προμηθειών στον έμπορο), οι πλήρεις λύσεις για εξ αποστάσεως εισπράξεις καρτών μέσω eShop, αρχείων ή τηλεφωνικά, η εφαρμογή SoftPOS, διαθέσιμη στο Google Play Store, που μετατρέπει Android συσκευές σε τερματικό POS.