Πώς να διασυνδέσετε το POS με την ταμειακή σας μηχανή;

Όλα τα τερματικά αποδοχής καρτών (EFT/POS) της epay, είναι πλήρως συμβατά με τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις της φορολογικής διοίκησης όπως και με οποιαδήποτε νέα προδιαγραφή απαιτηθεί, εντός των χρονικών πλαισίων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΑΑΔΕ βάσει της Α.1098/2022.

Δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο τεχνικός της ταμειακής μηχανής (ΦΗΜ) για τη διασύνδεση του τερματικού POS;

  1. Κλείστε το πακέτο στο τερματικό POS σας

2. Προχωρήστε σε επικαιροποίηση (refresh) της έκδοσης εφαρμογής, σύμφωνα με τις οδηγίες ανά τύπο τερματικού

3.Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες αναβάθμισης, ανά τύπο POS, που έχουν αναρτηθεί στο site της ΑΑΔΕ.

Πότε ξεκινά η υποχρεωτικότητα της διασύνδεσης για την επιχείρησή μου;

Βάσει της διαδικασίας που ορίζει η ΑΑΔΕ, η υποχρεωτικότητα της διασύνδεσης για την επιχείρηση ξεκινά από τη στιγμή που η επιχείρηση παραλάβει σχετική εξατομικευμένη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ μέσω email ή/και στο myΑΑΔΕ.

Πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές;

Μόλις παραλάβετε τη σχετική ενημέρωση, οφείλετε να καλέσετε τον τεχνικό που υποστηρίζει την ταμειακή σας μηχανή (ΦΗΜ) και είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης. Το χρονικό περιθώριο που έχετε για τη διασύνδεση θα αναφέρεται στην ενημέρωση της ΑΑΔΕ.

Από που θα λάβει οδηγίες ο τεχνικός μου αν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις οδηγίες διασύνδεσης;

Στη σελίδα της ΑΑΔΕ και στον ΣΕΚΤ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων Λιανικών Πωλήσεων) θα βρείτε τη γραμμή επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί για την επικοινωνία των τεχνικών με τους προγραμματιστές της εταιρίας μας.

Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και μορφές επιχειρήσεων η υποχρεωτική διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών;

Εάν έχετε λάβει μήνυμα από την ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση με τα POS, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τεχνικό της Ταμειακής Μηχανής και να του αναφέρετε ότι χρησιμοποιείτε ERP (πιθανώς να σας ρωτήσει για τον προμηθευτή του ERP). Οι ημερομηνίες και τρόπος διασύνδεσης θα ανακοινωθούν αργότερα από την ΑΑΔΕ.